Tri ZDRAVA razloga zašto bismo trebali jesti meso!

Drago nam je vidjeti kako se sve više novih studija o zdravoj prehrani okreće mesu kao zdravoj namirnici, jer godinama se meso guralo iza ugljikohidrata (zato je problem pretilosti ogroman). 

Rado pratimo objave po raznim portalima na tu temu i stavljamo linkove na naš Facebook profil. Ovom prigodom izdavajamo članak s portala VOLIM MESO.

Zdravo meso je važno za zdravlje ljudskog organizma

Meso je prirodna, ljudska hrana. Ono je bogat izvor bjelančevina kojih u mesu nalazimo od 17 do 25%, sadrži od 5 do 25% masti, mineralnih soli, hormona i vode. Meso je životna namirnica s visokim sadržajem esencijalnih aminokiselina u formi proteina. Pored toga, sadrži vitamine B-grupe, posebno niacin i riboflavin, zatim željezo, fosfor, kalcij i ugljikohidrate.


Slažem se definitivno s tvrdnjom kako nije svako meso koje kupujemo jednako.
Meso koje kupujemo u konvencionalnim trgovinama je, najčešće, meso uzgojeno masovnom proizvodnjom.  Već nam i Wikipedia poručuje: „Masovni uzgoj životinja nije u skladu s prirodnim  načinom uzgoja. Masovna proizvodnja mesa pretvorila je meso iz zdravog izvora bjelančevina u nešto potpuno nezdravo i neprihvatljivo ljudskom organizmu. Životinje uzgojene na farmama uzgojene su, nažalost, u nehumanim i okrutnim uvjetima i hranjene hranom koja nije prirodna hrana za životinje.