Tri ZDRAVA razloga zašto bismo trebali jesti meso!

Drago nam je vidjeti kako se sve više novih studija o zdravoj prehrani okreće mesu kao zdravoj namirnici, jer godinama se meso guralo iza ugljikohidrata (zato je problem pretilosti ogroman). 

Rado pratimo objave po raznim portalima na tu temu i stavljamo linkove na naš Facebook profil. Ovom prigodom izdavajamo članak s portala VOLIM MESO.

Nove studije i praksa potvrđuju kako je meso najzdravije za ljudsko tijelo, jer konzumacija mesa ljudskom tijelu daje snagu i ‘gorivo’ za sve vitalne metabolične funkcije.


Najveći izvor proteina


Proteini su među najvažnijim ‘građevnim’ materijalom za ljudsko tijelo. Poboljšavaju cjelokupno stanje ljudskog tijela, popravljaju i grade tkivo te produciraju antitijela koja nas štite od infekcija i pojačavaju imunološki sustav. Meso sadrži najviše esencijalnih aminokiselina koje su izvor proteina, potrebnih za zdravo tijelo.


Meso je izvor željeza, cinka i selena


Meso je bogat izvor željeza, cinka i selena. Željezo našem tijelu pomaže u stvaranju hemoglobina koji prenosi kisik u različite dijelove tijela. Cink pomaže u izgradnji tkiva i metabolizma, dok selen ‘uništava’ mast i kemikalije u tijelu.


Meso je puno vitamina


U mesu ćemo najčešće pronaći vitamine A, B i D. Radi se o ‘pomoćnicima’ koji će našem tijelu pomoći oko boljeg vida, čvršćih zubi te dati ‘podršku’ središnjem živčanom sustavu, poboljšavajući mentalno zdravlje. Sastojci iz mesa pomoći će nam i očuvanju zdravlja kože.

 

Prilog je preuzet sa stranice: VOLIM MESO